Активности ЗЦСР „Солидарност“ у условима пандемије

23. новембра 2020.

Светска епидемија вируса Kовид – 19 у многоме је условила и активности Заједничког центра за социјални рад „Солидарност“ током претходних месеци. Успевајући да у условима пандемије, која је изазвала бројне економске, али и последице по приватне животе појединаца, одржи ниво услуга на највишем могућем нивоу, Заједнички центар за социјални рад „Солидарност“ је током изазовне 2020. године спроводио и бројне додатне активности у складу са потребама које је наметнула ситуација изазвана корона вирусом.

Током године, у два наврата подељени су пакети хуманитарне помоћи који су садржали хигијенске потрепштине и средства за дезинфекцију, као и пакети са прехрамбеним производима. Тренутно је у току подела једнократне новчане помоћи за најугроженије категорије за набавку огрева за предстојећу зимску сезону.

Осим активности усмерених ка локалном становништву, Заједнички центар за социјални рад „Солидарност“ је током текуће године уложио и знатне напоре у бризи и старању око малолетних лица – миграната, који су без пратње одраслих боравили или бораве у Центру за азил у Боговађи.

Имајући у виду и актуелну епидемиолошку ситуацију, за наредну годину је већ планирана минимум једна подела пакета најугроженијој категорији становништва, и то корисницима социјалне помоћи и корисницима додатка за помоћ и негу другог лица, као и пензионерима са најнижим примањима. Општина Лајковац и у наредној години ће квартално додељивати финансијску помоћ за пензионере са најнижим износом пензије.

Повезани чланци